Met quinoa gevulde baby courgette

Met quinoa gevulde baby courgette

Slaatje met stukjes kip, gevulde baby courgette met als vulling quinoa met fijne groentjes en daarbij een tomatensausje geserveerd. Hamdoulilah was heerlijk. De quinoa heb ik voor het eerst opgegeten ter vervanging van rijst en is echt lekker, lijkt net als tchicha. Het vult goed en is heel gezond.

Ingrediënten:

  • 1 uitje
  • paprika
  • prei
  • 1 tl olijfolie
  • peper
  • water
  • quinoa
  • baby courgettes

Bereidingswijze:

Ik heb in een klein pannetjes olijfolie, een uitje, paprika en stukjes prei gefruit. Daarna peper bij gedaan en een beetje vocht (water), zelf heb ik geen zout bij gedaan. Ik lust het zonder zout hahaha, je kan er een bouillonblokje bij doen. Als het begint te koken doe je de quinoa bij en je laat het ongeveer 5 minuten pruttelen tot het vocht is ingetrokken. Daarna vul je de courgette met quinoa en pak je de courgette goed in aluminiumfolie. Steek het zeker nog 15 á 20 minuten in een voorverwarmde oven. Ik heb de courgette beetgaar gelaten, dat vind ik het lekkerst.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie