
Mhensha van bladerdeeg met kip
Mhensha van bladerdeeg met een kipvulling. Je kan diverse vullingen gebruiken, zoals tonijn, gehakt of vis. Ik heb dit keer voor kip gekozen.
Ingrediënten:
- 1 pak bladerdeeg
- 1 kipfilet
- groenten naar smaak: bv courgette en paprika
- olijven, in schijfjes (optioneel)
Kruiden:
- zout
- kipkruiden
- cayennepeper
- knoflookpoeder (optioneel)
- koriander (kan ook droge)
- Provençaalse kruiden
Bereidingswijze:
Snijd de kip in grove stukken en maal het als gehakt (je kan ook gewoon gehakt kip kopen) of snijd je kipfilet in fijne dunne reepjes. Bak het in een beetje olie gaar met de kruiden, als je ook kipkruiden gaat gebruiken gebruik dan met mate de zout, dat is meer dan alleen voor de groenten. Zodra de kip bijna gaar is doe je de gesneden groenten er bij die jij wilt en bak het samen gaar met een snufje zout.
Doe als laatst de olijven er bij als je dat er bij wil. PAS WEL OP! Olijven kunnen heel overheersend zijn, dus gebruik een beetje als je wil. Laat het goed uitlekken in een vergiet i.v.m de olie. Pak de bladerdeeg en zet er 2 naast elkaar, 1 bladerdeeg moet een beetje de andere overlappen zodat je ze aan elkaar vast kunt maken met je vingers, gewoon goed aandrukken. Met je handen maak je de bladerdeeg iets langer of gebruik een deegroller en ga er 1 keer overheen.
Als de vulling goed is uitgelekt pak je wat vulling en zet je dat op de bladerdeeg zoals op de foto, met 2 handen ga je het nu dicht rollen. Met geduld kom je ver, dus ga gewoon netjes te werk en rol het netjes dicht, als er ergens een gaatje komt maakt het op zich niks uit.
Maak de uiteinden dicht van de bladerdeeg zodat er niks uitvalt, en rol het dan op als een slakkenhuis. Doe er wat eigeel op voor de kleur en beetje Provençaalse kruiden op de top. Bak het gaar voor ongv. 10/15 min in het midden van de oven op 200 gr.
Eet smakelijk!
Extra tips:
- Als je kleintjes wil kan je het beste 1 plakje gebruiken maar maak de bladerdeeg dan wel iets langer met je handen.
- Je kan ook Italiaanse kruiden gebruiken i.p.v Provençaalse kruiden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like