Mini batbot gevuld met tonijn

Mini batbot gevuld met tonijn

Recept voor mini batbot gevuld met tonijn en groenten. Je kunt ze vullen met wat je zelf wilt, ik had ze deze keer met tonijn en groenten gevuld.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram fijne smida (griesmeel) + extra om het deeg mee uit te rollen
  • 1/4/ tl zout
  • 1 el verse gist
  • 1 groot glas lauw water

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 uitje, fijngesneden
  • 1 blikje met verschillende groenten (die je ook voor een koude pastasalade gebruikt)
  • 3 augurken, in plakjes gesneden
  • Paar olijven, in plakjes gesneden
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 lepeltje sambal
  • Zout en peper
  • Scheutje olijfolie
  • 2 blikjes tonijn (uitgelekt)

Bereidingswijze:

Kneed de ingrediënten voor het deeg samen tot een soepel deeg. Laat het even afgedekt staan. Dan bestrooi je je aanrecht met griesmeel en leg je het deeg erop. Maak het met een deegroller het deeg plat tot je een dunne lap hebt. Niet al te dun, en bestrooi het regelmatig met griesmeel. Pak een glas en draai cirkels uit het deeg. Leg ze op een bakplaat om te rijzen.

Maak in de tussentijd de vulling door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Als de batbot broodjes gerezen zijn bak je ze af in een zware makla (zo’n Marokkaanse koekenpan) of in een pizzapan. Doe dit op een zacht middelmatig vuurtje. Als ze opbollen draai je ze even om. Zodra ze gaar en afgekoeld zijn kun je ze opensnijden en vullen met de vulling.


1 reactie

  1. Naziha geplaatst op maart 1, 2018 Beantwoorden
    Selam hoeveel ml water gebruik je voor de batbot deeg

Geef een reactie