Mini cheesecakes

Mini cheesecakes

Dit is echt een ideaal basisrecept voor cheesecakes! Ik had deze gebakken versie nog nooit in mini vorm gemaakt, wel no bake mini cheesecakes. Het is echt zo simpel, maar zo lekker! Ik heb nu Philadelphia gebruikt, maar je kunt ook een andere roomkaas nemen. Eigen merk is ook prima. Ik heb ze nu gegarneerd met slagroom, aardbeien en chocoflakes, maar er zijn nog tal van andere versies te bedenken. Met blauwe bessen, frambozen of met snickers en caramel. Ik maak ze vast nog vaker en zal mijn varianten hier dan bij zetten!

Met de video maak je ze in een handomdraai en kun je zelf genieten van deze luxe gebakjes.

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 8 fijngemalen bastognekoekjes
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 300 gr philadelphia naturel
  • 1 tl vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gr suiker
  • 1 el bloem
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 2 eieren

Bereiding:
Meng de bastognekoekjes met 50 gram gesmolten boter. Klop de Philadelphia los en mix er dan de eieren, bloem, gesmolten boter, suiker en vanillesuiker of extract door. Mix tot je een mooi romig beslag hebt en doe het in een maatbeker. Neem een muffinbakplaat en bedek met muffinpapiertjes. Verdeel het koekjesmengsel over de papiertjes (ong 1 grote eetlepel per vormpje).

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie