Mini harcha

Mini harcha

Recept voor mini harcha. Ik bak ze op een bakplaat zonder niks eigenlijk geen olie of iets dergelijks.

Ingrediënten:

  • 350 grove griesmeel
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • halve theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 160 ml lauwwarm water

Bereidingswijze:

Pak een diepe kom en doe hierin de griesmeel samen met de bakpoeder, vanillesuiker en het zout. Meng dit even samen met de hand en giet dan voorzichtig de zonnebloemolie erbij en blijf ondertussen mengen tot de zonnebloemolie helemaal is opgenomen door de griesmeel.

Doe dan het water erbij en meng dit met de hand totdat je een samenhangend deeg krijgt. Vorm het deeg dan tot een bol en druk het wat plat en laat het deeg rusten voor ongeveer 15 minuten.

mini-harsha-recept

Strooi wat griesmeel op je aanrecht en rol het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 2 cm dikte. Neem een dienblad en leg hier een stuk bakpapier op. Bestrooi deze licht met griesmeel.

Haal met een ronde vorm rondjes uit het deeg en plaats zet op het dienblad. Werk zo alle rondjes af. Voor het afbakken gebruik ik mijn Marokkaanse ijzeren pan. Je kunt ook gewoon een anti aanbaklaag koekenpan gebruik. Zorg dat de pan goed warm is en doe de harsha in de pan. bak ze elk aan iedere zijde voor 5minuten.

mini-harsha-recept-


2 reacties

  1. Laura geplaatst op februari 27, 2017 Beantwoorden
    Hallo, Dat ziet er lekker uit! Ik wil dit eens proberen te maken maar weet niet goed waarbij je dit eet? Of is het een soort broodje als ontbijt/lunch? Hoor het graag. Groetjes Laura
    1. Ramadan Recepten geplaatst op februari 27, 2017 Beantwoorden
      Het wordt voornamelijk gegeten als ontbijt of lunch. Je kunt het eventueel serveren met honing, roomboter en muntthee.

Geef een reactie