Mini harcha (griesmeelkoekjes)
Ontbijten in de tuin (met mini harcha) is een voordeel van een lange zomer. Gezellig met m’n meiden. Chill modus en zo richting Djemaa lfna! Wie gaat er ook?
Hieronder vind je het recept voor mini harcha.
Ingrediënten :
- 500 gram griesmeel moyen
- 1 eetl bakpoeder
- 2 eetl suiker
- 100 gram gesmolten roomboter
- snufje zout
- 1 glas koude melk (200 ml)
Ingrediënten:
Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve de melk. Daarna voeg je de melk toe en meng je alles goed met elkaar tot het een nat beslagje wordt. Laat dit afgedekt 10 minuten staan.
Strooi wat griesmeel op je aanrecht en druk de griesmeel uit tot een dikte van 1 cm. Snijd ronde vormpjes hieruit en bak ze op een zacht vuurtje. De pan hoor je eerst goed te verhitten en dan pas op een zacht vuurtje laten.
Bak de griesmeelkoeken aan beide kanten gaar en goudbruin.
Ik vind het zelf altijd lekker om de harcha dwars te snijden en te besmeren met roomkaas en honing. Jammie!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like