Mini harsha
Dag 16: besahtkoum ftour, Allah ie taqabel Mina wa minkoum. Vandaag water met limoenschijfjes en mintbladen, geen harira of soep. Ik heb harsha met honing en boter, gebakken kalfsvlees met rauwkost en fruitsalade gemaakt.
Ingrediënten:
- 500 gram groffe smida (griesmeel)
- 250 gram boter (Bona)
- snufje zout
- 2 theelepels bakpoeder
- lauwe melk
Bereidingswijze:
Doe de griesmeel, boter, zout en bakpoeder in een kom. Voeg de lauwe melk beetje bij beetje toe tot je een soepel deeg hebt. Maak daarvan kleine bolletjes. Strooi wat smida op het aanrechtblad/tafel en rol de bolletjes deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte (of iets dikker wat jij wilt). Snijd dan hier rondjes of ruitjes uit.
Die kan je bakken in hete olie. Als je harsha wilt van de pizzapan, dan kan je de bolletjes deeg uitrollen en in de pizzapan op een lage stand bakken. Met dit recept lukt het altijd.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like