Mini hatita/beghrir/gringo
Recept voor Marokkaanse mini hatita, beghrir of gringo.
Ingrediënten:
- 250 gram griesmeel
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje instant gist
- 2 tl zout
- 750 ml lauw/warm water
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten samen mengen met een lepel of met je hand zoals ik. Daarna voeg je het water toe in 1 keer en mix je dit goed samen totdat het helemaal klont vrij is. Pak een pannenlikker en neem de zijkanten en bodem van je kom af daarna verder mixen om resten te voorkomen.
OF
Doe het water in een blender en alle overige ingrediënten hier bovenop. Deksel van je blender erop en paar min laten draaien totdat het klont vrij is. Deze manier werkt makkelijker als je met vele dingen tegelijk bezig bent. Giet het daarna over in een kom.
Laat je beslag afgedekt voor 1 uur rijzen op een warme plek.
Pak nu een kleine koekenpan en doe hier een halve soeplepel beslag in. Zet het vuur op middelhoog tot hoog. Bij grote hatitta zet ik het vuur op z’n hoogst maar met mini middel omdat pannetje klein is. Wacht totdat alle gaatjes zijn doorgekomen en draai je hatitta dan om en bak deze kort aan de voorkant (hoeft niet).
Spoel na elke hatitta de buitenkant van je pannetje af om te koelen. Droog deze af met een thee doek (om plakken te voorkomen) en je kunt weer doorgaan met de volgende. Zo werk je al je beslag af. Succes en eet smakelijk alvast.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like