Mini kip bestilla
Dag 15 – de helft van de ramadan zit erop het gaat best hard. Hamdoelilah het heeft gesmaakt, veel fruit en veel drinken op tafel. Ik heb zelf een half kipbestillaatje genomen en rauwkostsalade (dat mag niet ontbreken), fruit en een kan water op. Dit is het recept van mini kip bestilla.
Ingrediënten:
- 2 kippen
- 1 kg uien (moeten niet te klein zijn, liefst groot)
- 1 bosje koriander, gesneden
- 1 bosje peterselie
- 1 theelepel kaneel
- gember
- saffraandraadjes
- kurkuma
- Knorr kip bouillonblokje
- zout en peper
- olijfolie
- filodeeg
- 8 eieren
- 200 gram gebakken amandelen (gemalen)
- kaneel
- poedersuiker
Bereidingswijze:
Kippen schoonmaken dan door 2 delen (mag ook door 4 delen). Olijfolie en scheutje zonnebloemolie in de pan, en doe dan de kippen erin. Bak ze samen met 5 grof gesneden uien en doe dan de koriander en peterselie erbij. Daarna de kruiden erbij en laat het dan op een laag pitje sudderen. Als de kippen gaar zijn, dan haal je de kippen eruit en doe je de andere 5 gesneden uien in de pan. Laat het op een laag pitje verder sudderen, maar wel af en toe roeren. Als dat weer gaar is doe je de eieren erbij en hele tijd blijven roeren totdat de eieren gaar zijn. Dan haal je de pan van het vuur en doe je het in een zeef.
De jus moet in een kom uitlekken want die heb je later nodig voor de filodeeg. De kip heb je intussen fijngesneden (of met je vingers klein maken, dus uit elkaar halen) en doe dan de eiermengsel erbij en roer het als je merkt dat het nog droog is. Je mag een beetje vocht bijdoen van het jus. Intussen heb je de amandelen gemalen en kaneel en poedersuiker bijgedaan.
Het rol deeg snijd je in 3-delen. Je pakt een klein diep bordje (ik doe ze in een klein rond schaaltje van tapas) die besmeer je met olie, dan leg je het deeg gekruist over elkaar heen en vul je eerst met amandel. Dan met kipmengsel en daarna ga je het deeg dichtvouwen en met olie besmeren. Haal de bastilla uit het bordje en leg het op een bakplaat met bakpapier. Zo ga je alle kipmengsel vullen en dan bakken op 180/200 graden. Daarna versieren met poedersuiker, kaneel en amandelen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like