Mini kipbastilla
Marokkaanse kipbastilla of kippastilla. Ik weet nooit hoe mensen het schrijven. Deze hapjes worden vaak geserveerd op Marokkaanse bruiloften, vaak gevuld met kip of diverse soorten vis. De mini bastilla’s worden vaak gemaakt in de ramadan.
Wat heb je allemaal nodig:
- Filodeeg
- 3 of 4 eieren
- Glasmie/glasnoedels
- 1 hele kip
- Een paar uien, in halve ringen
- Groene en zwarte olijven, in ringen
- Kruiden naar wens (bv. Marokkaanse kruiden)
- Peterselie/koriander
- Gesmolten boter
- Zout
Bereidingswijze:
Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de kip in stukken en laat het rustig garen in een pan samen met wat olie, kruiden naar wens, koriander/peterselie, uien, zout en een beetje water. Laat het dan goed afkoelen en trek het vlees los. Doe wat uitgelekte jus erbij en meng alles goed door elkaar.
Kook de eieren en snijd dit in reepjes. Leg de glasmie in kokend of heel heet water. Snijd dit later in stukjes. Snijd het filodeeg door het midden of op de juiste grootte. Smelt wat boter in een pannetje en besmeer een paar vellen filodeeg met boter.
Ik heb een diepe bord gebruikt. Pak een paar velletjes filodeeg en besmeer om en om met boter. Leg ze dan in een diepe bord. Doe vervolgens de kipvulling erin. Daarop een paar reepjes ei en olijven. Besmeer de zijkanten met wat boter zodat het goed gaat plakken en vouw de kanten naar binnen. Je gebruikt meerdere filodeeg stukjes, zodat het niet gaat scheuren. Leg de mini bestilla in de oven tot het gaar en goudbruin is geworden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like