Mini lahmacun (Turkse pizza’s)
Turkse mini lahmacun pizza’s met Ayran (Turkse karnemelk) en salade van rode uien, bladpeterselie, zout, olijfolie, sumak en citroensap. De rode uien salade kun je ook vervangen door ijsbergsla, tomaat, komkommer en een dressing naar keuze.
Ingrediënten deeg:
- 660 gr bloem
- 2 tl droge gist
- 3 tl zout
- 2 el olijfolie
- 400 ml warm water
Ingrediënten gehakt:
- 250 gr lamsgehakt
- 250 gr rundergehakt
- 2 tomaten
- 2 middelgrote uien
- 1 grote bos bladpeterselie
- 4 teentjes knoflook
- 4 groene puntpaprika’s
- 2 grote rode puntpaprika’s
- 250 ml zonnebloemolie
- 2 el paprikapuree
- 2 el tomatenpuree
- 1 dessertlepel zwarte peper
- 1 dessertlepel paprikapoeder
- 1 dessertlepel gemalen komijn
- 1 dessertlepel zout
Bereidingswijze:
Hak alle groenten fijn met zonnebloemolie en de kruiden erbij in een hakmolen. Als je geen hakmolen hebt, kun je ook alles met een mes fijnhakken. Meng dit mengsel met het gehakt en laat het in de koelkast rusten tot het deeg klaar is.
Kneed de ingrediënten voor het deeg 15 minuten tot een samenhangend deeg. Maak er bolletjes van (30 gram per bol) en laat het 30 minuten rijzen. Druk daarna een bol plat en rol het goed uit tot een cirkel. Bedek het met het gehakt. Leg het op een bakplaat met bakpapier en bak het in de oven op 240 graden voor circa 15 minuten goudbruin. Serveer met salade en/of groenten naar keuze.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like