Mini Marokkaans griesmeelbrood (Smida)

Mini Marokkaans griesmeelbrood (Smida)

Ik heb wat ingrediënten bij elkaar gemixt en hoopte dat het wat zou worden. Voor mij was dit een succes want ze waren gelukt! Deze broden zijn makkelijk om te maken en je kan er ook een grote brood van maken. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat ze ook makkelijk gebakken kunnen worden in een Marokkaanse/pizza pan.

Ingrediënten voor Marokkaans griesmeelbrood:

  • 150 g fijne griesmeel
  • 300 gr bloem
  • 200 ml warme melk
  • 20 g verse gist
  • 40 ml olie
  • zout naar smaak (ongeveer 1 afgestreken tl)
  • 1 afgestreken el suiker

Bereidingswijze:

Warm de melk wat op, voeg de suiker en de gist erbij en meng het even samen. Laat het even staan voor 7 min. Pak een kom en doe daar de bloem en griesmeel in. Voeg dan het zout erbij en meng even door elkaar. Voeg de olie erbij. Voeg de melk erbij en je kan beginnen met kneden. Kneed eerst met de handen erna kan je het in een keukenmachine doen om verder door te kneden. Max 10 min. Leg wat bakpapier op je werkplek, haal bolletjes uit het deegbol ter grootte van een mandarijn of grootte naar wens. Rol ze in de plastic folie maar niet strak want ze hebben wel ruimte nodig om te kunnen rijzen. Dek ze af met een keuken doek/handdoek en laat staan voor 1 tot 1,5 uur.

Haal ze uit de folie en vorm er een balletje van. Strooi wat griesmeel over je werkplek en rol ze uit tot dunnen lappen. Prik met je vinger een gaatje in het midden en eromheen prik je wat gaatjes met een vork.

Leg ze terug op de bakpapier en strooi er wat griesmeel overheen. Doe dit ook met de rest van de bolletjes. Dek af met plastic folie voor 15 min. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broden tot ze goud bruin kleuren.

Eet smakelijk en succes! Bismillah.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie