Mini-mhancha met roomkaas en amandelen
Mini mhancha met roomkaas, honing en geroosterde amandelen. Je kan er ook een grote mhancha van maken. Dan moet je er het beslag over heen gieten voordat je de mhencha gaat bakken.
Ingrediënten:
- filodeeg
- 1.5 Marokkaanse theeglas melk
- 2 eieren
- honing
- 1/2 zakje vanille suiker
- 1/2 zakje bakpoeder
- 3 el suiker
- 3 pakjes roomkaas (Lidl of Aldi)
- amandelen, geroosterd en gemalen
Bereidingswijze:
Mix de eieren, vanillesuiker, melk en de suiker goed samen. Voeg als laatste de bakpoeder toe en mix dit goed samen. Klop de roomkaas los en doe dit in een spuitzak. Snijd het filodeeg door drieën en zet dat op een stapel en stop dit in een zak.
Pak steeds twee stuks filodeeg en leg dat op elkaar met de lange kant naar jou toe. Smeer nu wat van het beslag op het filodeeg en spuit nu langs de rand de roomkaas, laat de uiteindes aan beide kanten wat leeg.
Rol nu het filodeeg strak op tot een sigaar. Leg de naad aan de andere kant en rol nu het filodeeg tot een slakkenhuis.
Leg de mhencha op een bakplaat met bakpapier en smeer het goed in met het beslag. Werk zo de rest af en bak de mhencha’s in de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn. Draai de mhencha’s halverwege het bakken om. Het kan zijn dat er roomkaas uitloopt tijdens het bakken. Dat is niet erg, dat kan je met een mes weghalen.
Besmeer de mhencha’s met verwarmde honing en strooi er de amandelen op.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like