Mini pastili

Mini pastili

Dit keer de vulling van een ander lid geprobeerd. Mini pastili recept van Israe Maram, ik heb wel eigen cake gebruikt. Ik heb gewoon 2 cakes gebakken 1 wit en 1 bruin en dan snijd je de cakes door middel en dan vullingen gebruiken.

Ingrediënten cake:

  • 4 eieren
  • 80 gr suiker
  • 1 vanillesuiker
  • 100 gr meel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 grote eetlepel olie

Ingrediënten vulling:

  • 1 vanille kloppudding
  • 250ml slagroom
  • 250g magere kwark

Ingrediënten ganache:

  • 250 gram puur chocolade
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze:

Begin eerst met de cake. Verwarm je oven voor op 180 graden. Mix de eieren met suiker en vanillesuiker en voeg de olie en mix goed. Vervolgens de meel erbij mix alles op hoge stand. Als laatste voeg je bakpoeder erbij, mix nog een beetje. Doe het beslag in een vierkant bakblik en laat het 10 minuten bakken. Daarna maak je nog zo eentje met 3 grote eetlepels cacao. Cake snijd je in 3 stukken

Voor de vulling: Mix alles smeer dan helemaal de cake af.

Nu aan de slag met de ganache: Warm de slagroom op in een steelpannetje tot je ziet dat het een beetje aan de zijkanten gaat schuimen. Dan doe je er de brokken chocolade bij en ga je met een garde als goed kloppen tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat het nog even op een zacht vuurtje staan en blijf roeren tot het wat dikker wordt. Dit smeer je boven de cake. Daarna snijd je en versier je het.

pastili-chocolade

Je maakt dus 2x een cake. Met en zonder cacao. Beide in 3 stukken (stroken) snijden en dan stapel je er 3 op elkaar met de vulling er tussen. Dus 1 cake heeft dan 2 chocolagen en 1 normale laag en de andere cake 2 normale lagen en 1 chocolaag. Die 2 cakes besmeren, ganache erop, versieren en in stukken snijden.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie