Mini pavlova met kersen en citroenroom
Mini pavlova met kersen en citroen-yoghurtroom. Heerlijk zacht zoet schuim, krokant van buiten en een beetje chewy aan de binnenkant. Een licht zuurtje van de citroen-yoghurt erbij en kersen. Het perfecte toetje. Yummie!
Ingrediënten pavlova:
- 5 eiwitten
- 150 gram suiker
- 2 theelepels maizena
- 1 theelepel appelcider azijn (witte azijn kan ook)
- 1 theelepel vanille essence
Citroen yoghurtroom:
- 200 gram Griekse yoghurt
- 250 ml koude slagroom
- 3 el lemoncurd
- 1 zakje Klopfix
- 2 el suiker
Extra:
- 1 blik kersen
- 1 el maizena
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 130 graden. Meet 150 gram suiker af, meng 2 el hiervan door 2 kleine theelepels maizena. Klop 5 eiwitten stijf, voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en als laatste de suiker met maizena. Zet de mixer uit. Giet 1 theelepeltje appelcider azijn en 1 tl vanille essence over de eiwitten. Vouw dit met een spatel door elkaar. Leg bakpapier op je bakplaat en maak 5 bergjes schuim. Breng dit met de achterkant van een lepel in model, zorg dat je een kuiltje in het midden hebt. Zet een uur in de oven.
Zet de oven uit maar laat de schuimpjes staan. Meng de Griekse yoghurt met lemoncurd en wat suiker. Klop de slagroom stijf met een zakje klopfix en vouw dit onder de yoghurt. Zet in de koelkast. Laat een blik kersen uitlekken, vang het sap op in een pannetje. Neem 5 eetlepels van het vocht af en meng dit met een kleine eetlepel maizena. Breng het sap aan de kook en bind dit licht met de maizena. Doe de kersen erbij en laat afkoelen. Leg een schuimpje op een bord, doe een paar lepels citroenyoghurt in het kuiltje en leg er een paar kersen op. Dit dessert kun je goed voorbereiden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like