Mini quiche met gehakt en champignons
Recept voor mini quiche met gehakt en champignons.
Ingrediënten deeg:
- 1 eierdooier
- 125 gr boter, in stukjes
- 250 gr witte bloem
- 50 ml water (of meer indien nodig)
- 1 flinke snuf zout
Ingrediënten vulling:
- 200 gram gehakt
- 3 halve paprika’s in verschillende kleuren
- 2 uien
- 1 doosje champignons
- 2 teentjes knoflook
- Paar takjes koriander
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- Halve theelepel peper
- Halve theelepel paprikapoeder
- Zout naar smaak
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
In een keukenmachine of een grote kom meng je de bloem met het zout en de boter. Mix tot het mengsel lijkt op grove kruimels en er geen stukjes boter meer over zijn. Voeg de eierdooiers toe en net genoeg water om een niet-kleverig deeg te maken. Wikkel in plasticfolie en zet het in de koelkast als je tijd hebt of gebruik het direct.
Bak in een wok de paprika’s met ui voor een paar minuten. Voeg nu de knoflook, gehakt en de kruiden toe. Zodra het gehakt rul gebakken is voeg je de champignons toe. Als laatste voeg je de Italiaanse kruiden en koriander kort mee. Laat het geheel uit lekken in een vergiet.
Ik heb het quiche deeg uitgerold en rondjes uit gesneden. Dit heb ik in een ingevette cupcakevorm gelegd. De bodem prik je in met een vork en vervolgens vul je het met de vulling.
Tot slot meng ik een beker crème fraiche met 2 eieren. Op de vulling strooi ik een beetje geraspte kaas en giet ik het onder met de crème fraiche beslag. Dit geheel kan ongeveer in 25 minuten goudbruin gebakken worden op 200 graden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like