Mini quiche met kip en feta
Deze mini quiches met kip en feta zijn zo lekker, ik maak ze elk jaar met de ramadan. Je kunt ze ook koud eten, dan zijn ze ook heerlijk. Het recept heb ik van mijn virtuele vriendin Zahira, we kennen elkaar al jaren via het forum waar we ooit begonnen met het plaatsen van recepten.
Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- 1 ui
- 1/2 bosje verse peterselie
- 1 blokje Turkse feta kaas of gewone feta
- 1 tl peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl zout
- 1 pakje bladerdeeg
- 3 eetlepels crème fraîche
- 3 eieren
Bereidingswijze:
Maal de kipfilet samen met de ui en peterselie tot gehakt in een haakmolen, keukenmachine of blender. Heb je die niet, snijd dan alles heel fijn. Voeg hierbij de kruiden en bak dit rul in een koekenpan en laat goed uitlekken en afkoelen. Snijd de fetakaas fijn en voeg toe.
Bekleed een muffin plaat (ik heb er 1 met 12 muffins) met de bladerdeeg: met een soepkom haal je een cirkel uit de bladerdeeg en die druk je in de muffin plaat. Vouw de randjes een beetje om tot een mooie rand.
Van de restjes die overblijven van de bladerdeeg kun je deze bij elkaar toevoegen en met de deegroller erover zodat je er nog 2 uit kan halen. In een pakje bladerdeeg zitten er 10 stuks en weg gooien is zonde.
Prik met een vork in de bladerdeeg en vul het met de feta/gehakt mengsel. Mix de eieren met de crème fraîche met een staafmixer en giet alle muffins 3/4 vol. Bak op 225 graden voor 20-25 minuten goudbruin.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like