Mini quiches met (pittige) kipvulling
Lekker, makkelijk en ideaal om restjes groenten in te verwerken. Mini quiches met pittige en gewone kipvulling. De pittigere versie is zonder courgette, met pili pili kruiden en 2 eetlepels pikante tomatensaus.
Metalen vormpjes heb ik uit Marokko, maar ze zijn ook hier verkrijgbaar. Siliconen vorm komt uit de Blokker, top ding!
Ingrediënten:
- Kipfilet
- 1 ui, gesnipperd
- 1 knoflookteentje, fijngeperst
- 2 paprika’s, in blokjes
- Courgette, in blokjes
- Peterselie, fijngesneden
- 3 eieren
- 2 dl room
- Bladerdeeg (kant-en-klaar)
- Paprikapoeder
- Zwarte peper
- Gemberpoeder
- Kippenkruiden
- 1/2 Knorr bouillonblokje
- Kurkuma
Bereidingswijze:
Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie. Doe er de groenten bij en laat het kort aanbakken. Kruid met bovenstaande kruiden. Rol het bladerdeeg uit, snij er rondjes uit en verdeel het over de vormpjes. Druk het deeg goed tegen de randen en prik er met een vork enkele gaatjes in.
Verdeel er de kipvulling over. Klop de eieren los met de room. Voeg er de peterselie bij en kruid met peper, zout en paprikapoeder. Giet het mengsel over de kipvulling en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de quiches 20-25 minuten op 180° in de oven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like