Mini tajine met lamsvlees, pruimen en abrikozen

Mini tajine met lamsvlees, pruimen en abrikozen

Vandaag eenpersoons lamstajine’s gemaakt, ik heb 6 stuks gemaakt.

Ingrediënten:

  • 6 stukken vlees in plakjes van 2 cm ongeveer
  • 4 uien
  • koriander
  • saffraandraadjes
  • kaneelstokje
  • zout en peper
  • gember
  • kurkuma
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • bouillonblokje (optioneel)
  • amandelen
  • pruimen
  • abrikozen

Bereidingswijze:

Doe de vlees in een kom. Snijd de uien in kleine stukjes en de koriander en peterselie fijn. Doe de uien, koriander, alle kruiden en olie in de kom bij het vlees. Marineer het vlees en laat het ongeveer een paar minuten staan, maximaal 15 minuten.

Leg dan het vlees in de tajine. Als je een grote tajine hebt doe je al het vlees netjes naast elkaar en als je een kleine tajine hebt dan leg je 1 stuk vlees erop en de uitjes erbij. Zo verdeel je alle 6 stukken. Er mag niks in de kom overblijven van marinade, je giet alle uien marinade op het vlees. Dan doe je de deksel op de tajine en laat je het zachtjes pruttelen. Wat ook lekker is 1 rund bouillonblokje erbij te doen, want die van schaap is net te sterk van geur.

10489770_10202387420587671_628069477829358564_n

Leg er ook een kaneelstokje erop en laat het garen. Intussen schil je de amandelen en bak je dat in beetje olie. Kook ook de pruimen in water met kaneel en suiker. De abrikozen kook je gewoon in water en suiker, geen kaneel. Dat kun je later erop versieren. Dan is de mini tajine met lamsvlees klaar.


1 reactie

  1. nadia geplaatst op oktober 15, 2015 Beantwoorden
    Het zijn allemaal heerlijke gerechten mmmmmmm

Geef een reactie