Mini tashnift / batbot broodjes

Mini tashnift / batbot broodjes

Van de week deze gevulde batbotjes met hete kip gemaakt! Ik ben gek op de hete kip recept van Najat van Kookmutsjes, dus heb ze dan ook daarmee gevuld. Het recept van de kipvulling kan je terugvinden op haar website.

Ingrediënten: 

  • 250 gr meel/bloem
  • 5 etl fijne griesmeel
  • 1/2 thl zout
  • 2 thl gist (in lauw water oplossen met snufje suiker)
  • 250 ml lauw water (voor het kneden)

Bereidingswijze:

Neem een kom en doe hierin de meel met de zout. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist in.
Voeg het water beetje voor beetje toe tot je een mooie deeg hebt. Je kan minder of juist meer water nodig hebben, dus kijk even zelf aan hoeveel je wilt toevoegen.

Je kan eerst het deeg een beetje in de kom kneden en dan verder op het aanrecht kneden. Dat gaat wat makkelijker. Kneed het geheel tot een zacht deegje dat niet meer plakt. Zet het terug in de kom en dek het af met plasticfolie en een handdoek. Laat het voor 45 minuten rijzen. Nadat het gerezen is ga je het deeg uitrollen tot een dikte van 3-4 cm.

Steek met een glas er rondjes uit en leg ze op een stuk bakpapier waar je een beetje meel op doet, zodat het deeg niet plakt. Dan laat je het weer even 10 minuten rusten. Bak ze dan af in een koekenpan op middelvuurtje tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Als ze gaar zijn, leg je ze op een bord en dek je ze meteen af met theedoek.

Je kan ze daarna vullen naar wens met bv. hete kip, gehakt- of tonijn vulling. Besaha!

Te volgen op…
Facebook: Koezina djel Sousou


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie