Mini tortilla muffins
Naar vraag van mijn broers staan er vandaag mini tortilla muffins met groenten op het menu. Een heerlijk-makkelijk-schattig hapje waar je eindeloos mee kan variëren.
Alles verliep vlotjes, helemaal happy met het eindresultaat TOT ik ze uit mijn (eigenlijk mijn zus haar) muffinplaat moest halen. Pfffff, hele gevecht met deze bakplaat – terwijl ik ze gewoon had ingevet hé, dit kan toch niet – klaar 3e9an dayi iwdan soyeni. Ramadan is vandaag duidelijk naar mijn hoofd gestegen. Maar goed, uiteindelijk met een schroevendraaier, nijptang en hamer eruit gekregen. (Oké, gewoon met een mes/lepel ;O)
Muffinplaat staat nog steeds in de week, nu maar hopen dat ik ‘m straks proper krijg anders Allah y rahmou tot nu toe alleen maar temmara mee gehad. Maaaaar, het resultaat mag er toch wel wezen of niet?
Ingrediënten:
- 8 aardappelen
- 1 ui
- 1 knoflook teentje
- 1 paprika
- 1 wortel
- Peterselie
- 4 eieren
- Geraspte kaas
- Halve courgette
- Room
Kruiden:
- Paprikapoeder
- gemberpoeder
- kurkuma
- komijn
- zwarte peper
- pikante paprikapoeder
- 1 Knorr bouilon blokje (1/2 tl)
Bereidingswijze:
1. Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden/goudbruin frituren.
2. Doe een beetje olie in een pan en stoof de ui-knoflook aan.
3. Voeg er de rest van de groenten en kruiden bij en laat dit enkele minuten bakken.
4. Klop de eieren met de room op en doe het groenten-mengsel erdoor en meng dit. Eventueel nog extra bij kruiden. Voeg er de gebakken aardappelen bij en meng dit tot alle aardappelen onder het mengsel zitten.
5. Vul je siliconenvormpjes met 2 ijscheplepels van het aardappel mengsel en bestrooi met geraspte kaas.
6. Bak de tortilla muffins 15 minuten op 200°.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like