Mini visbestilla

Mini visbestilla

Mini visbestilla’s voor iftar gemaakt. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten: 

  • 1 pak filodeeg
  • 1 kilo inktvis
  • 500 gr garnalen
  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 400 gr surimi stukjes
  • 3 paprika’s, in blokjes
  • 3 prei, in stukjes
  • 3 kip bouillonblokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
  • Vermicelli/Mihoen/Glasnoedels, gekookt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 citroen
  • Olijfolie

Kruiden en specerijen(hoeveelheid naar eigen smaak):

  • Koriander, fijngehakt
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Cajun kruiden
  • Gemberpoeder
  • Kipkruiden

Bereidingswijze:

Bak een uitje met de knoflook en wat olijfolie. Voeg paprika, prei, zout, peper, paprikapoeder, cajunkruiden, gember, kipkruiden en een blokje kipbouillon. Strooi er als laatste koriander bij. Vul een pan met water en voeg 1 geperste citroen, citroenschijfjes en 2 blokjes kipbouillon toe. Kook dit tot het borrelt, dit is waar je de vis in gaar gaat koken.

Snijd de inktvis in stukken. Kook de inktvis, garnalen, kabeljauwfilet allemaal per soort in een verschillende pan. Aan het einde doe je de vermicelli in hetzelfde pan en knip je dit in stukken. Voeg alles toe aan je groentenmengsel. Voeg de surimi stukjes toe en laat de vulling goed afkoelen en uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180/200 graden. Snijd de rol filodeeg in drie gelijke stukken. Besmeer een klein diep bordje of tapasschaal met olie. Leg het deeg gekruist over elkaar heen en vul dit met het vismengsel. Vouw het dicht en besmeer de bastilla met olie of gesmolten roomboter. Werk zo alles af. Bak de visbastilla’s in de oven tot ze gaar zijn. Serveer er chilisaus bij.

Te volgen op…
Instagram: @fadouabelhaj_
Snapchat: @fadouab22


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie