Mloewza (amandelkoekjes)

Mloewza (amandelkoekjes)

Recept voor Mloewza, oftewel amandelkoekjes.

Ingrediënten:

  • 500 gram ontvelde en fijn gemalen amandelen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels citroenrasp
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eiwitten
  • 1 hele ei
  • 100 gram kokos (waarvan de helft gemalen)

Voor de suiker laag:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl bakpoeder

Bereidingswijze:

Meng de eiwitten het eitje, suiker, boter en citroenrasp. Voeg de bakpoeder toe en roer weer. Voeg nu de fijn gemalen amandelen toe en de kokos. Als je voelt dat het beslag niet in balletjes te rollen valt doe je er nog een beetje kokos erbij.

Maak nu balletjes en rol ze door de poeder suiker en maak er met een lepeltje 4 inkepingen in en druk in het midden een klein holletje erin. Maak hoge balletjes, want ze zakken iets in de oven. Bak op 160 graden ongeveer 10 min. Ze moet niet bruin kleuren, maar goudachtig


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie