Mlouza (amandelkoekjes)

Mlouza (amandelkoekjes)

Ik was eigenlijk niet van plan om koekjes te maken voor deze ‘Eid. Ik wilde gewoon een taart maken en dat was het. Maar toen vroeg meneer me gisteren of ik echt geen koekjes ging bakken. “Maak je ook niet die ene die ik zo lekker vind?” Ewa, gisteren dus maar wat gemaakt. Deze post bevat het recept voor Mlouza (Marokkaanse amandelkoekjes) – de witte koekjes die je op de foto’s ziet. En de gouden kartonnen dienbladen waarop de koekjes zijn geserveerd komen van het warenhuis Daily Style.

Het aantal Mlouwza koekjes dat je uit dit recept krijgt is afhankelijk van de grootte van de balletjes die je maakt en de grootte van de uiteindelijke koekjes. Als je kleine balletjes maakt en kleine koekjes, dan krijg je er meer dan als je grote balletjes maakt en grote koekjes. Over het algemeen kun je uit dit recept ongeveer 20-40 koekjes halen, afhankelijk van de grootte en vorm van de Mlouza koekjes.

 

Mlouza (amandelkoekjes)

Ingrediënten:

  • ± 400 gr amandelen, gepeld
  • 180 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • Snuf bakpoeder
  • Rasp van 2 citroenen
  • Oranjebloesemwater
  • Poedersuiker

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de amandelen samen met de suiker fijn in een keukenmachine. Voeg de eieren, het bakpoeder en de citroenrasp toe aan het amandel-suikermengsel en kneed alles goed door elkaar tot een deeg. Vorm kleine balletjes van het deeg en haal ze lichtjes door het oranjebloesemwater. Haal ze daarna door de poedersuiker.

Rol de balletjes vervolgens tot een soort kegeltjes-vorm en maak inkepingen met een mesje. Bestrooi de koekjes weer met poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze gaar zijn.

Om de perfecte mlouza koekjes te krijgen, moeten ze licht van kleur zijn en alleen de onderkant mag lichtbruin zijn. Het is dus belangrijk om de koekjes goed in de gaten te houden. Leg de koekjes na het bakken op een rooster om af te koelen.

Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie