MonChou toetje met Oreo en kersen in glas

MonChou toetje met Oreo en kersen in glas

Om niet met lege handen bij mijn nichtje aan te komen, heb ik een MonChou toetje gemaakt in de kleuren rood en een tintje groen, de kleuren van de Marokkaanse vlag. Niet lang geleden was ik namelijk door mijn nichtje uitgenodigd om bij haar thuis naar een voetbalwedstrijd van Marokko te kijken. Het was zo’n spannende wedstrijd, en de sfeer was geweldig. De ‘Atlas Leeuwen’ speelden tegen een sterk voetbalteam.

De MonChou toetjes waren makkelijk om te maken en ze zagen er ook nog eens leuk uit. Het was een gezellige avond en we hebben genoten van de voetbalwedstrijd en onze zelfgemaakte hapjes en toetjes. Deze MonChou toetjes met Oreo en kersen heb ik in kleine plastic glaasjes geserveerd. Als je ze in deze kleine cups serveert krijg je er ongeveer 20 à 30 stuks uit.

Voor dit recept heb ik kersenvlaaivulling gebruikt van het merk HAK, maar je kunt ook aardbeienvlaaivulling gebruiken als je dat lekkerder vindt. In plaats van Oreo-koekjes kun je ook Bastogne-koekjes gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt! Om er een groene touch te geven, heb ik muntbladeren ter decoratie gebruikt.

 

MonChou toetje met Oreo en kersen in glas

Ingrediënten (voor 20 à 30 mini-glaasjes): 

  • 1 pak Oreo Original koekjes (154 gr)
  • 1 blik kersenvlaaivulling (430 gr)
  • 200 gr MonChou, op kamertemperatuur
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • 3 el kristalsuiker

Bereidingswijze:

Doe alle Oreo-koekjes in een keukenmachine of hakmolen en maal ze fijn. Zet dit even opzij. Doe de MonChou roomkaas in een kom en roer deze met een vork of spatel goed los. Blijf dit doen tot er een glad mengsel ontstaat. Klop in een andere kom de ongeklopte slagroom met een paar eetlepels en een zakje vanillesuiker tot het stijf is. Spatel vervolgens de geklopte slagroom door de MonChou.

Nu is het tijd om de glaasjes te vullen. Verdeel een deel van de Oreo-koekjes over de bodem van de glaasjes. Houd eventueel wat koekkruimels achter om het toetje op het laatst mee te decoreren. Vul dan een spuitzak met het MonChou-slagroom mengsel en spuit in elk glaasje een laagje van dit mengsel over de koekkruimels. Schep hierop de een beetje van de kersenvlaaivulling.

Ga zo door totdat je eindigt met een laagje kersenvlaaivulling aan de bovenkant van het MonChou toetje. Garneer het eventueel met wat verkruimelde Oreo-koekjes en/of een vers muntblaadje. Dek de Oreo-toetjes met plastic folie af en laat ze minstens een uurtje opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie