Mosselen met Italiaanse roerbakmix
Mosselen heerlijk en simpel! Met beetje stokbrood voor de saus heerlijk. Ik heb ze ook gebruikt voor m’n paella recept.
Ingrediënten:
- 1 zakje Italiaanse roerbakmix
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
- beetje gemberpoeder
- beetje paprika poeder
- 1 blokje groente bouillon
Bereidingswijze:
Spoel je mosselen een paar keer af in een (afwas)bak met steeds schoon koud water totdat er geen zand meer vanaf komt. Laat nu je mosselen in de bak met koud water en controleer je mosselen. Alle open, kapotte en of rare mosselen ‘twijfelgevallen’ weggooien. Trek ook het sliertje van de mosselen en gooi dit weg.
Doe een beetje olijfolie in een ‘grote’ pan en schenk hier je roerbakgroente in. Zout, peper bij en breng de inhoud van de pan aan de kook voor ongeveer 10 min voeg een opgeloste bouillon (in kokend water) toe en gember en paprika poeder.
Doe na ongeveer 2 a 3 min je mosselen erbij en deksel erop op hoog vuur. Blijf erbij staan. Na ongeveer 3 a 4 min kookt inhoud van je pan kun je zien aan stoom of deksel die beweegt.
Als het kookt haal je pan van het vuur. Met theedoek je pan en deksel dichthouden en beetje schudden zodat de onderkant naar boven komt leg dit voor ongeveer een minuut of drie terug op het vuur en kijk of alle mosselen open zijn. Haal het van het vuur en schep ze op zoals gewenst.
Bon Appétit!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like