Mrouzia

Mrouzia

Mijn gasten hebben net kercha op en zitten nu aan mrouwzia. Morgen ontvang ik de volgende lading gasten en staat er gebraden schapenbouten en koteletten op het menu. Hieronder het recept voor mrouzia.

Ingrediënten:

  • 2 kg lamsvlees
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 bosje koriander
  • Zonnebloemolie
  • Olijfolie
  • Verse gember
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 1 tl peper
  • Snufje saffraan
  • Snufje komijn
  • Zout

Uiensaus:

  • Rozijnen
  • 2 uien
  • Kaneel
  • Suiker
  • 1 el honing

Extra:

  • Amandelen

Bereidingswijze:

Hak de koriander in de hakmolen fijn samen met een mengeling van olijfolie, zonnebloemolie, verse gember, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel peper, zout, tikje saffraan, tikje komijn en 1 eetlepel suiker. Doe wat olie in een pan en fruit hierin je uimengsel.

Doe het vlees erin en braad het bruin. Voeg de kruiden toe en laat het 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Voeg daarna kokend water toe tot je vlees net onder staat. Kook het vlees gaar.

Voor de uiensaus kook je de rozijntjes 15 minuten en giet je ze af. Neem 2 uien en pel deze. Snijd ze in maantjes en bak ze aan in wat olie. Voeg hierbij wat jus van het vlees (een halve soeplepel, die lepel waarmee je harira in de kommetjes doet) wat kaneel en suiker. Voeg als laatst de rozijntjes toe. Laat de saus indikken en haal van het vuur. Voeg een eetlepel honing toe en roer nog eens goed door. Bak wat amandelen en zet deze opzij. Alles is nu klaar om op te dienen!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie