Msemen met amandel en honing
Msmen gevuld met amandel en honing. Je kun ze vullen met wat jij lekker vindt. Je kunt ze bijvoorbeeld ook met banketbakkersroom vullen en poedersuiker eroverheen strooien.
Ingrediënten:
- 500 gr patent bloem
- 2 eieren
- 1 tl boter
- 1 tl saffraandraadjes (optioneel)
- Amandelen
- Honing
- Lauwwarm water
- Zonnebloemolie
- Zout
Bereidingswijze:
Doe de bloem in een kom. Doe de 2 gemixte eieren, zout, boter en de za3fan lhor (saffraan) erbij. De saffraan moet je eerst verkruimelen. Doe dan een beetje bij beetje water erbij en kneed het tot een soepele deeg. Verdeel het in 15 gelijke staafjes, laat ze daarna ongeveer een half uur rusten.
Pak een staafje en rek die zo dun mogelijk uit met behulp van olie. Smeer het deeg ook in met een beetje olie. Daarna vouw je het in een vorm tot je een pakketje krijgt (zoals op de foto of zoals je normaal msemmen vouwt).
Verhit olie in een koekenpan. Pak één ghraif (msemmen) en druk die nog een keer tot een vierkant uit. Frituur die en zo ga je verder met de rest van de msemen tot je klaar bent. Elke rghaif die je uit de olie haalt, besmeer je met een lepeltje honing en strooi je er wat amandelen of sesamzaad op.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like