Msemmen met kip andalouse
Gevulde msemmen met kip andalouse. Gemaakt door me sisterr! Je kan er ook eventueel nog beetje fijngesneden sla tussen doen. Heerlijk hapje!
Andalouse saus kan je halen bij de Turkse of Marokkaanse slagerij.
Benodigdheden:
- Msemmen (5/6 grote of 9/10 kleine)
- 1 kipfilet
- 1 uitje, in blokjes
- 1 paprika, in blokjes
- Koriander, fijngesneden
- Peterselie, fijngesneden
- 1 pot Andalousesaus
- Zout en peper
- Gemberpoeder
- Kipkruiden
Bereidingswijze:
Doe in een koekenpan een beetje olie en bak hierin de ui en paprika. De kipfilet maal je fijn in een keukenmachine. Die doe je dan samen met de peterselie en koriander in de pan erbij. Even goed aanbakken en op smaak brengen met zout, peper, gember en kipkruiden. Als alles gaar is, laat je het geheel afkoelen.
Haal met een vork/pollepel het kipgehakt uit elkaar zodat je fijne stukjes hebt. Pak dan een msemmen en besmeer die met Andalouse saus. Bestrooi er wat kipgehakt over en rol de msemmen strak op. Je kan hiervoor het beste aluminiumfolie gebruiken. Snij de msemmen dan in stukken.
Eet smakelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like