Msemmen
Recept voor msemmen, een soort van Marokkaanse pannenkoeken.
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 200 gram fijne griesmeel
- beetje zout
- 1 bakpoeder
- lauw water om te kneden
- olie
Bereidingswijze:
Neem eerst griesmeel in een kommetje met wat heet water erbij 15 min laten staan. Daarna bloem, bakpoeder en zout erbij en goed kneden. Maak kleine bolletjes ervan goed met olie smeren en dan even laten rusten (30 minuten)
Je doet dan een klein beetje olie op je werkplaats smeren en dan pak je de eerste bolletje en dat maak je helemaal plat. Doe er steeds een paar druppels olie erop, zodat het makkelijker gaat. Het moet heel dun zijn. en dan vouw je het op.
Tip bij het bakken; laat ze niet lang op 1 kant liggen, maar draai ze geregeld om. Als je de msemmen klaar is, moet je steeds de pas gebakken msemmen, onderaan het bord plaatsen. Zo blijft het extra zacht.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like