Nasi met gevulde omelet

Nasi met gevulde omelet

Hier vandaag nasi met gevulde omelet met garnalen, paprika en champignons.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • Garnalen
  • 1 theel sambal
  • 1 rode paprika
  • Champignons
  • Zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Gemberpoeder
  • Kurkuma
  • 1 zakje nasikruiden
  • Rijst
  • Sesamzaadjes (eventueel)

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Verhit olie in een pan en fruit het teentje knoflook. Snijd de paprika in blokjes en wok deze 3 minuten mee. Wok de champignons mee. Schep de garnalen er door en bak deze nog 3 minuten mee. Kruid het wat af met zout, peper, gemberpoeder, paprikapoeder en kurkuma. Zet dit dan even apart.

Laat het zakje nasikruiden wellen in kokend water. Als het klaar is voeg je het aan de rijst toe. Schep het even kort om. Klop 2 eieren los in een kom met een klein beetje sambal en zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan en schenk het ei er in. Laat het uitvloeien over de gehele pan.

Als het ei gestold is draai je hem voorzichtig om. Bak de andere zijde ook nog eventjes lichtjes aan. Doe de omelet op een bord en schep de groente en garnalen er op. Rol het voorzichtig op. Schep wat rijst op een bord en leg de gevulde omeletrol erop. Bestrooi met wat sesamzaadjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie