Nasi met kip en ingelegde komkommer

Nasi met kip en ingelegde komkommer

Recept voor nasi met kip en ingelegde komkommer.

Voor de nasi:

  • Rijst (hoeveelheid naar eigen keuze)
  • 1/2 kleine tl trassi (klein rond potje van de supermarkt)
  • 1 el nasi trafasie (ook in de supermarkt of Toko te koop)
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el ketjap asin of sojasaus
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, in stukjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • Paprika, in blokjes
  • Prei, in stukjes
  • Olie

Extra:

  • Gemberpoeder
  • Laospoeder
  • 1/2 bouillonblokje
  • Zwarte peper
  • Sambal
  • Koriander, fijngehakt
  • Ei (kan je weglaten als je het niet lekker vindt)

Bereidingswijze:

Kook de rijst gaar, giet het af en zet het weg. Neem nu beide trassies en meng dit in een kommetje met de ketjap, sojasaus, (wok)olie en knoflook. Doe het dan in de wok samen met de ui/prei en fruit het aan. Doe er nu de tomatenblokjes en paprika bij en eventueel wat groenten naar wens (bv. champignons etc).

Schep het mengsel naar 1 kant van de wok en breek het ei aan de andere kant. Roer dit door tot het ei volledig gestold is. Meng het dan met het groentemengsel. Voeg vervolgens de rijst toe en laat het meebakken. Breng op smaak met de kruiden en sambal. Zet het vuur uit en voeg nog als laatst koriander toe, meng alles goed door elkaar.

Voor de kip:

  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke theelepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin/sojasaus

Kruiden:

  • 1/2 tl laospoeder
  • 1/2 tl 5-spice kruiden
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl peper
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf uienpoeder
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 kip bouillonblokje

Bereidingswijze:

Kruid de kip met wat kipkruiden en laat het even staan. Meng alle kruiden in een bordje samen en zet dat opzij. Bak de ui samen met de knoflook glazig. Voeg dan de kip eraan toe en bak rondom bruin. Voeg dan de tomatenpuree en tomaat eraan toe en bak ff mee.

Doe er dan de ketjap manis en asin/sojasaus bij. Voeg nu het bakje met kruiden toe en het bouillonblokje en laat het geheel op een laag vuurtje sudderen. Als de kip gaar is, zet je het vuur uit. Serveer de kip bij de nasi en maak af met wat gebakken uitjes en ingelegde komkommer.

Te volgen op…
Facebook: Tesliem’s Corner
Instagram: @tesliemm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie