Nasi Yeung Chow
Recept voor Yeung Chow Chao Fan, oftewel Chinese nasi.
Ingrediënten:
- Gekookte rijst, afgekoeld
- 200 gr doperwten
- 1 flinke wortel
- 3 bosuien
- 3 eieren
- 1 tl maizena
- 1 tl gemalen witte peper
- 2 el lichte sojasaus
- Char Siu kip (veelal is het van varkensvlees gemaakt, maar je kunt dus ook een ander vleessoort als kip gebruiken)
Bereidingswijze:
Klop drie eieren met een theelepel maizenapoeder met een garde tot een egaal mengsel. Verhit 2 el olie in een wokpak en roerbak hier de eieren in. Goed blijven roeren en schep daarna de eieren in een aparte kom. Snijd drie bosuitjes fijn en roerbak deze in dezelfde wokpan tot de geurige aroma vrijkomt. Schep de eieren er weer bij.
Schep de rijst, die je de avond ervoor moet klaarmaken, erdoor. Ongeveer drie minuten op hoog vuur. Blijf het omscheppen, want het mag niet aanbranden. Voeg de fijngesneden wortel en doperwten (geweld in heet water) toe. Wederom omscheppen. Schep Char Siu (Chinees bbq vlees) door de rijst. Marineer het 1 hele nacht. Voeg aan de nasi 2 el Light Soy sauce toe. Maak de nasi af met gemalen witte peper.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like