Nasiballen

Nasiballen

Hapjes avond met pastasalade. Briwat kwamen uit de diepvries en de nasiballen zijn wel op dezelfde dag gemaakt. 4 drinkglazen rijst is voldoende voor ongeveer 80 nasiballetjes.

Ingrediënten voor kip nasiballetjes:

  • 300 gr kipgehakt
  • 500 gr fijne Italiaanse groenten
  • 1 zakje nasikruiden
  • 2 scheuten curry
  • 2 scheuten ketjap manis
  • 4 glazen rijst
  • 100 ml water
  • Kipkerrie kruiden
  • Zwarte en witte peper
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Gemberpoeder

Extra:

  • Bloem/meel
  • Geklopte eieren
  • Paneermeel
  • Panko

Bereidingswijze:

Bak het kipgehakt in een pan met wat olijfolie tot het gaar is. Breng op smaak met zout, kip kerrie, zwarte peper, witte peper, cayennepeper, paprikapoeder en gember. Roer het goed door en voeg vervolgens de Italiaanse groenten aan je kipgehakt toe. Bak dit kort mee en doe de nasikruiden, 100 ml water, curry en ketjap manis erbij. Laat dit rustig indikken.

Kook ondertussen je rijst in een andere pan zoals je gewend bent. De rijst mag voor de nasiballetjes wel een beetje plakkerig zijn. Als de rijst gaar is meng je het met het kipgehakt en rol je hier balletjes (van 40 gr ongeveer) van. Meng een beetje paneermeel met wat panko.

Haal daarna een balletje door de bloem, daarna door de geklopte eieren en als laatste door het paneermeel-panko mengsel. Werk zo alle balletjes af. Bak de nasiballen af op 180 graden voor ongeveer 10 minuten. Enjoy!

Te volgen op…
Instagram: @fadouabelhaj_
Snapchat: @fadouab22


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie