Nasiballetjes met kip

Nasiballetjes met kip

Deze nasiballetjes maak ik vrijwel elk jaar met de ramadan. Eerst maakte ik ze met een zakje nasimix, maar ik vind die eigenlijk niet lekker meer nu ik mijn nasi ook zelf maak. Je kunt echter ook een zakje nasimix gebruiken als je dat makkelijker of lekkerder vindt.

Belangrijk voor mooie ronde balletjes is dat je ze goed paneert en mooi rond vormt voor het bakken. Ze worden namelijk niet vanzelf rond tijdens het bakken. Serveer ze met chilisaus of satésaus.

Ingredienten:

  • 200 gr rijst (ik neem toverrijst)
  • zout en peper
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 250 gr gesneden witte kool of spitskool
  • 1 bakje tauge
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • ketjap manis
  • knoflook
  • gember (1 cm vers geraspt of 1 tl poeder)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijn

Paneren:

  • 1 pakje paneermeel
  • 3-4 losgeklopte eieren

Bereidingswijze:

Bak de kipblokjes in wat olie met zout en peper goudbruin. Voeg de prei en paprika toe en bak even mee. Knoflook en kruiden erbij en lekker roerbakken tot de prei gaar is. Dan ketjap toevoegen en tenslotte de tauge en kool even meebakken (die moeten wel een beetje knapperig blijven).

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.

nasiballen


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie