New York Cheesecake
Recept voor New York Cheesecake.
Ingrediënten bodem:
- 1 pak bastogne koeken (of ander koek naar keuze)
- 200gr gesmolten ongezouten roomboter
Ingrediënten vulling:
- 900 gram Monchou (roomkaas)
- 260 gram poedersuiker
- snufje zout
- 70 gram bloem
- 600 ml vloeibare slagroom
- 8 eieren
- 1 theelepel vanille-aroma of vanillesuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter in de magnetron. Voeg de koek en de boter samen en roer tot het goed gemengd is. Schep de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 15 minuten in het midden van de oven. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.
Meng voor de vulling van de cheesecake de ingrediënten zoals ze hierboven in volgorde staan genoemd. Klop na ieder ingrediënt goed door zodat je continue een mooie massa hebt voordat je weer een nieuw ingrediënt toevoegt. Giet de cheesecake vulling op de zojuist gebakken bodem en schuif de springvorm voor 5 minuten in het midden van de oven. Verlaag dan de temperatuur van de oven naar 90°C terwijl je de deur gesloten houdt.
Bak de cheesecake vervolgens nog zo’n 50 minuten. Draai na 50 minuten de oven uit en laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten met de deur dicht terwijl de oven uit staat.. Haal na twee uur de cheesecake uit de oven en laat hem afkoelen. Zet de taart vervolgens nog minstens vier uur in de koelkast voordat je hem serveert. (Dag van te voren is een tip!)
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like