No-bake cake balletjes met chocola
Drukjes bezig met deze overheerlijke en gemakkelijk te maken cake balletjes met chocolade. Een ideale oplossing voor overgebleven cake.
Ingrediënten:
- Cake
- Koffiemelk
- 50 gram ongezouten roomboter
- 50 gram poedersuiker
- 25 ml slagroom
- Vanille aroma (optioneel)
- Chocolade
Bereidingswijze:
Heb je cake over? Verkruimel dit en giet hier een klein scheutje koffiemelk en botercrème bij. De botercrème maak je door het mengen van roomboter, poedersuiker, slagroom en eventueel vanille aroma. Dit mix je voor ongeveer 10 minuten en doe je bij de cake. Maak hier mooie balletjes van.
Om gelijke balletjes te maken kun je een ijstang gebruiken of balletje per balletje afwegen op een weegschaal. Laat ze een uur opstijven in de koelkast. Voor een snellere manier kun je zo ook in de vriezer stoppen. Smelt de chocolade en leg de ballen er 1 voor 1 in. Vis ze eruit met een vork of lepel en leg ze op een rooster.
Leg wel onder het rooster een stuk plasticfolie of aluminiumfolie zodat het geen kliederboel wordt. Decoreer het vervolgens met een halve walnoot of iets anders zoals pistache, kokos, spikkels, strepen met andere kleuren chocolade, royal icing etc. Wat ook lekker is, is een stuk karamel in het midden van het balletje te stoppen. Of gemalen nootjes door de cake te mengen.
Smakelijke groet, Zahira
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like