No bake cheesecake met vlaaifruit

No bake cheesecake met vlaaifruit

Recept voor No bake cheesecake met vlaaifruit.

Ingrediënten:

  • 400 gr roomkaas op kamertemperatuur (Philadelphia, monchou of andere naturel roomkaas)
  • 500 ml slagroom
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 125 gr roomboter
  • 2 zakjes Klopfix
  • 1 blik vlaaifruit (van bv. HAK)

Bereidingswijze:

Neem een bakvorm van 26cm en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt dan de boter en hak de koeken in een machine fijn. Meng dit samen en schep dit in een bakvorm. Leg dan de bakvorm met de koekbodem in de koelkast terwijl je met het beslag aan de slag gaat.

Klop in een kom de roomkaas samen met de suiker luchtig en doe er 1 zakje van de klopfix bij. Neem een tweede kom en klop hierin de slagroom samen met het andere zakje klopfix net niet helemaal stijf (let op: het mag echt niet meer vloeibaar zijn!).

Schep de slagroom dan voorzichtig door het roomkaas mengsel tot het een egaal beslag is. Neem dan de bakvorm uit de koelkast en schep er het beslag in. Leg dan de cheesecake het liefst voor een hele nacht of hele nacht in de koelkast om op te stijven.

Bestrijk de bovenkant voor het serveren met een blik kersen- of aardbeien vlaaifruit en smullen maar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie