No-Bake Kinder Bueno Cheesecake
Omg deze kinder bueno cheesecake moet je echt eens proberen! Met een bodem van chocolate chip cookies, een cheesecake vulling met bueno en bovenop nog heerlijke bueno’s. Een caloriebommetje, maar echt overheerlijk. De vulling smaakt naar de vulling van kinderbueno zelf, maar dan wat frisser door de kwark. Echt heerlijk als je het mij vraagt! Ik heb de taart nu gemaakt in een springvorm van 20 cm, maar hij kan ook in kleine bakringen worden gemaakt.
Het recept komt uit het boek Guilty Pleasures van Sabine Koning, van de blog Ohmyfoodness. Daar plaats ik nog een review van, superleuk boek met allerlei ongezonde recepten haha! Ik heb wel wat dingetjes net wat anders gedaan, maar grotendeels aan haar recept gehouden.
Ingrediënten:
- 200 gr chocolate chip cookies
- 60 gr roomboter, gesmolten
- 250 ml slagroom
- 250 gr volle kwark
- 250 gr mascarpone
- 100 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje klopfix
- 75 gr pure chocolade
- 5 pakjes kinderbueno (dus 5×2)
Bereiding:
Maal de chocolate chip cookies fijn en meng met de gesmolten boter. Bedek je springvorm met een stuk bakpapier op de bodem. Verdeel het koekjesmengsel erover en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom met de klopfix en de helft van de suiker stijf. Klop in een andere kom de mascarpone, kwark en de rest van de suiker los. Meng door de slagroom.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like