No Bake Lemon Meringue Pie

No Bake Lemon Meringue Pie

Recept voor een No Bake Lemon Meringue Pie (citroen meringue taart). Dit recept komt van 24kitchen.

Ingrediënten bodem:

  • 100 g roomboter
  • 300 g kandijkoekjes
  • Lemoncurd
  • 3 citroenen
  • 5 eieren
  • 200 g suiker
  • 150 g roomboter

Ingrediënten eiwitschuim:

  • 1 ei
  • 75 g suiker

Extra nodig:

  • taartvorm
  • bakpapier
  • gasbrander

Bodem

Smelt de boter. Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels. Meng de boter goed door de kruimels. Bekleed de taartvorm met bakpapier en druk de kruimels stevig in de vorm, zodat er een bodem ontstaat. Laat de bodem circa 20 minuten in de koelkast hard worden.

lemon citroen meringue taart recept

Lemoncurd

Rasp en pers de citroenen. Splits twee vijfde van de eieren; gebruik voor de curd de dooiers, maar bewaar de eiwitten voor het eiwitschuim. Meng de suiker, resterende eieren, dooiers, citroensap en circa twee derde van het citroenrasp in een kom. Klop dit au bain-marie tot een dikke curd en meng er als laatste de boter doorheen. Schenk de curd op de koekjesbodem, bestrooi met het resterende citroenrasp en laat circa 1 uur in de koelkast afkoelen.

lemon citroen meringue taart

Eiwitschuim

Splits het ei. Klopt het eiwit, samen met de achtergehouden eiwitten schuimig en voeg de suiker in 3 delen toe. Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwitschuim op de taart en karamelliseer met de brander. Als je geen brander hebt kan je het een kort tikje geven in een goed verwarmde oven.


1 reactie

  1. Renate geplaatst op december 8, 2015 Beantwoorden
    Oh deze taart ziet er echt super yummy uit! Ik vind vooral dat eiwitschuim altijd zo lekker!

Geef een reactie