No-bake Lotus speculoos cheesecake

No-bake Lotus speculoos cheesecake

Een no bake Lotus speculoos cheesecake. En hij is een feestje waard! Omdat er geen gelatine o.i.d. in zit is het een fluweelzachte mousse die smelt op je tong.

Ingrediënten voor de speculoos cheesecake:

  • 300 gr Lotuskoekjes (bv. een XXL pak)
  • 85 gr roomboter, gesmolten
  • 300 gr Philadelphia roomkaas
  • 300 gr Lotus speculoospasta + extra
  • 80 gr poedersuiker
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

Maal de lotuskoekjes heel fijn. Doe hiervan 3 flinke eetlepels in een zakje en leg het apart. Dit heb je straks nodig voor de decoratie. De rest meng je met 85 gram gesmolten roomboter. Dit verdeel je over de bodem van een springvorm van 26 cm en druk je aan met de achterkant van een lepel. Zet het even in de koelkast om op te stijven.

Je kunt hem ook 10 minuten bakken op 180 graden (heb ik gedaan), dan wordt het iets krokanter. Laat het dan wel goed afkoelen. Klop 300 gram Philadelphia roomkaas goed los met 300 gram Lotus speculoospasta. Voeg 80 gram poedersuiker toe en een snuf zout, klop even flink door. Klop in een andere kom 500 ml ijskoude slagroom stijf. Spatel de slagroom door de roomkaasvulling en schep het geheel in de vorm.

Strijk de bovenkant glad en zet het minimaal 6 uur (of een hele nacht) in de koelkast. Snij de zijkanten los van de taart en verwijder de vorm. Zet het op een schaal. Verwarm de resterende lotuspasta uit de pot met nog 2 opgehoopte eetlepels extra lotuspasta licht in de magnetron en roer glad. Hij mag niet warm zijn, maar wel vloeibaar.

Doe 1/3 in een spuitzakje en maak drips langs de rand. De rest verdeel je over het midden en strijk je voorzichtig glad uit. Strooi de kruimels die je bewaard hebt over het randje en leg 2 koekjes in het midden.

Te volgen op…
Facebook: Koken met Marion


1 reactie

  1. olivia geplaatst op april 25, 2022 Beantwoorden
    Het ziet er zo heerlijk uit

Geef een reactie