No-bake vanilletoetje met lange vingers en ganache

No-bake vanilletoetje met lange vingers en ganache

Huilende Cake. Waarom die zo precies heet? Omdat de chocoladesaus er zo heerlijk vanaf druipt. Het is eigenlijk meer een toetje. Het doet me een beetje denken aan een klassieke Tiramisu, ook al is dit recept een stuk anders. Deze no-bake Huilende Cake is heel makkelijk te maken en het smaakt echt geweldig! Yummm! Lekker voor bij de koffie of thee, lekker als nagerecht en leuk voor op een feestdag. Met dit dessert maak je vast en zeker indruk terwijl het gerecht absoluut niet moeilijk te bereiden is.

Ingrediënten (1 glas met oor = 190 á 200 ml):

  • 1 pak lange vingers
  • 500 ml slagroom
  • 1 pak Dr. Oetker Kloppudding vanille (74 gr)
  • 1 glas melk

Ingrediënten voor de chocoladesaus:

  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el bloem
  • 1/2 glas suiker (100 gr)
  • 1/2 glas melk
  • 1/2 glas water

 photo no-bake-recept-huilendecake_zpsdc1be30e.png

Begin allereerst met het maken van de chocoladesaus. Doe de cacaopoeder, bloem, suiker, melk en water in een steelpan en zet de pan op een laag vuurtje. Blijf het mengsel goed roeren tot het langzaamaan dik wordt.

Op het eerst is het mengsel aan de waterige kant, maar je zult vanzelf zien dat het steeds dikker begint te worden. Zodra de saus dik genoeg is kun je de pan van het vuur afhalen. Laat dit goed afkoelen. Pak in de tussentijd een grote kom en schenk hier de slagroom, melk en vanille kloppudding in.

 photo no-bake-recept-makkelijk_zps2dbe962b.png

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie