No-Knead rozijnenbrood met parelsuiker

No-Knead rozijnenbrood met parelsuiker

Rozijnenbrood met parelsuiker. De favoriet van mijn oudste dochter, ik heb haar blij gemaakt met 2 stuks. Dit is ook een No Knead bread recept. Dit deeg is een basis voor alle zoete brood deegwaren, je kan er alle kanten mee op. Met of zonder vulling, grote of kleine broodjes.

Ingrediënten voor 3 kleine broden:

  • 500 gr tarwebloem
  • 35 gr verse gist of 7 g instant gist
  • 225 á 240 ml lauwwarm melk
  • 50 gr suiker
  • 9 gr zout
  • 75 gr zachte roomboter
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 150 á 200 gr gewelde rozijnen (wel droog deppen voordat het in het deeg gaat)
  • 100 gram parelsuiker
  • 20 gr roomboter

Voor het bestrijken van het deeg:

  • 1 eigeel
  • 6 el melk

Bereidingswijze:

Om het te mengen als ‘No-Knead bread’ voeg je alle ingrediënten in een diepe kom en roer je dit goed tot je een zachte plakkerig deeg hebt. even nog met je hand rond maken. Dit kun je ook in een keukenmachine doen. Maak vervolgens met je handen een bal van het deeg en zet het afgedekt op een warme plek zodat het voor ongeveer 1 tot 2 uur kan rijzen.

Meng de parelsuiker met 20 gram gesmolten roomboter. Kiep daarna het deeg om op een licht besmeerde werkplek. Doe de vulling in het deeg en zorg dat je al de vulling in je deeg is gewenteld. Zet het deeg in kleine vormpjes en laat het weer voor circa 1 uur rijzen. Je kan ook 1 stuk brood maken i.p.v. 3 kleine broden.

Besmeer ze vervolgens met het eigeel-melk mengsel en bestrooi ze met parelsuiker. Bak ze in een voorverwarmde oven van 18-0 graden voor ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen voor je ze gaat eten. Lekker met roomboter!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie