Noodles met kippenpootjes
Recept voor noodles met kippenpootjes.
Ingrediënten:
- Wok noodles van Conimex
- 400 gr Italiaanse roerbakgroente
- Ketjap manis
- Sweet&Sour woksaus van Conimex
- Sambal
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
- Zakje bamikruiden
Marinade voor kippenpootjes:
- Kippenpootjes of -vleugels
- Ajvar (soort Turkse tomatensaus, kun je halen bij de Turk)
- Koriander of peterselie, fijngehakt
- Rode ui, gesnipperd
- Knoflook, geperst
- Zout en peper
- Gember
- Kipkruiden
Bereidingswijze:
Begin eerst met de kippenvleugels of -pootjes. Maak met een mes een sneetje in de kip, zodat de saus lekker kan intrekken. Dit kan je dan gewoon in een bakje met plasticfolie erover leggen. Hoe langer je het laat liggen, hoe beter de smaak. Zet ze daarna in een met bakpapier beklede ovenschaal en doe er nog een klein beetje water bij.
Strooi er dan nog wat kipkruiden over. Daarna doe je er aluminiumfolie over zodat het eerst kan garen voor ongeveer 45 minuten. Af en toe even kijken en met een vork in de kip prikken om te kijken of ze al gaar zijn. Als dat zo is haal je de folie eraf en laat je ze nog even grillen voor 7 á 10 minuten.
Doe in een koekenpan een beetje zonnebloemolie met wat sambal en ketjap manis. Doe daarna de zak roerbakgroente erbij. Breng op smaak met zout, peper en een half zakje bamikruiden. Bak dit even aan op hoog vuur.
Ondertussen doe je de woknoedels in een pan met gekookt water. Dit heeft ongeveer 5 minuutjes nodig. Als het gaar is maak je het met een vork even los. Doe het in een vergiet en giet er lauwwarm water overheen.
Daarna voeg je dat toe bij de groente samen met de Sweet&Sour saus. Laat dit nog even samen aanbakken. Je kan dan proeven of de smaak wel goed is en anders voeg je nog wat toe van de kruiden of saus. Serveer met kippenpootjes en komkommer. De komkommer is in halve rondjes gesneden en op smaak gebracht met een zakje kruidenmix van Calvé (water en olie toevoegen).
Enjoy! <3
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like