Noord-Afrikaanse stoofpot met couscous

Noord-Afrikaanse stoofpot met couscous

Noord-Afrikaanse stoof met kaneel en rozijnen! Heerlijk met couscous.

Ingrediënten:

  • 250 gram runderriblappen, in reepjes
  • 1 trostomaat, heel fijn gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snuf versgemalen peper (naar wens)
  • snuf zout
  • 4 theelepels kaneel
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels lichte basterdsuiker
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 laurierbladeren
  • half bosje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een stoofpan (of diepe pan met anti-aanbakbodem) en fruit hierin de ui glazig en voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg nu het vlees en de fijngesneden tomaat toe. Wanneer het vlees bruin kleurt voeg je de kruiden toe; versgemalen peper, zout, kaneel, paprikapoeder, basterdsuiker, korianderzaad en de laurierbladeren. Roer er ook nog een half bosje fijngesneden koriander door.

Tenslotte: Omdat je gaat stoven moet je minstens 1 kop water toevoegen om te voorkomen dat het aanbakt. Draai het vuur heel laag (gebruik kleinste pit!) en laat het een uur op het vuur staan. Serveer met couscous. Breng de couscous extra op smaak door er een scheut olijfolie, fijngesneden bosuitjes, koriander, zout en peper doorheen te roeren. Schep het stoofvlees erbovenop en voila!

Eet smakelijk!


1 reactie

  1. Kirsty geplaatst op april 7, 2016 Beantwoorden
    Ziet er goed uit! Ik heb al lang geen couscous gegeten.

Geef een reactie