Nutella brownie cupcakes
Recept voor Nutella brownie cupcakes. Je hebt een bakblik, cupcake vormpjes, een spuitzak en een spuitmondje nodig. Ik heb spuitmond Wilton 1M gebruikt.
Ingrediënten brownie cupcakes:
- 200 gram nutella
- 20 gram bloem
- 5 gram cacaopoeder (1 eetlepel)
- 30 ml melk (halfvol)
- 1 ei
Slagroomtopping:
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Doe de Nutella in een kom en voeg daar het eitje bij. Mix dit goed met een garde en spatel vervolgens het bloem erbij. Doe de cacaopoeder erbij en meng dit goed samen. Als laatste voeg je de melk eraan toe en ook dit meng je samen.
Verwarm de oven op 160 graden. Doe de cupcakevormpjes in een bakblik. Ik heb ongeveer 1,5 ijsbol lepel gebruikt per cupcakevormpje, ik heb er in totaal 6 uit gekregen. Bak dit voor 20 minuten en de laatste 10 minuten zet je de oven op 180 graden. Elke oven is anders dus houd dit wel in de gaten.
Als je met een sateprikker erin prikt om te controleren of die gaar is, dan blijft je sateprikker “nat”, dit komt omdat de brownie lekker smeuïg is. Klop de slagroom en suikers in een kom stijf. Schep dit in een spuitzak en spuit toefjes op de afgekoelde brownie cupcakes.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like