Ongebonden Marokkaanse kippensoep
Wat is er lekkerder met dit weer dan soep? Ik ben opzoek naar nieuwe soep receptjes, iemand een idee? Graag jullie recepten! Deze niet-gebonden Marokkaanse kippensoep maak ik al. Als groenten had ik zelf roosjes bloemkool, prei en blokjes wortel gebruikt.
Ingrediënten:
- 2 kippenbouten (je kunt ook kipfilet gebruiken, maar kip met bot is lekkerder)
- 1 pakje groentensoep (smaakmaker van Maggi)
- 1 zakje fijngesneden soepgroenten (of verse groenten naar keus)
- 2 uien, fijngesneden
- Drupje olie
- Handje vermicelli
- Flinke hand fijngesneden peterselie
- Kurkuma
- Gember
- Zout
- Kokend water
Bereidingswijze:
Kook de kip gaar in water en het pakje groentesoep van Maggi. Laat het lekker een paar uur intrekken. Verwijder de kip uit het water, maar gooi het water niet weg. Pluk de kip in hap klare stukjes. Breng ondertussen de bouillon weer aan de kook. Bak in een pan de ui een beetje aan in heel weinig olie. Voeg de wortel, bloemkool en peterselie toe (of het zakje soepgroenten).
Voeg ook een beetje gember en kurkuma toe, niet te veel want het overheerst snel. Doe dan de kip en de bouillon die je gemaakt hebt erbij. Laat dit even koken tot de wortelblokjes en de bloemkool gaar zijn. Voeg dan de vermicelli toe en je soepje is klaar.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like