Oreo chocoladetaart zonder oven

Oreo chocoladetaart zonder oven

Een no bake taart dit weekend. Een bodem van Oreo koekjes met een abrikozen-mascarpone mousse. Afgewerkt met karamelkrullen en een zachte chocoladespiegel.

Ingrediënten:

  • 2 pakken Oreo koekjes
  • 200 gram gesmolten roomboter
  • 4 blaadjes gelatine (agar-agar of halal gelatineblaadjes)
  • 250 gram mascarpone
  • 2 blikjes abrikozen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el suiker

Glacage:

  • 9 gram gelatineblaadjes (agar-agar of halal gelatineblaadjes)
  • 160 gram room
  • 67 ml water
  • 173 gram suiker
  • 67 gram glucose
  • 80 gram gezeefde cacaopoeder

Extra voor versiering:

  • chocolade-, karamelkrullen en/of nougatine
  • slagroom
  • abrikozenhelften

Bereidingswijze:

Verkruimel 2 pakken oreo koekjes en meng deze met 200 gram gesmolten roomboter. Bekleed hier een bakvorm mee (bodem en rand). Week 4 blaadjes gelatine in koud water. Giet 2 blikjes abrikozen af en pureer deze. Klop 250 gram mascarpone los met 1 zakje vanillesuiker, 3 el suiker en de abrikozenpulp. Los de gelatine met aanhangend water snel op in een pannetje, niet te heet laten worden, dan werkt de gelatine niet meer. Roer de gelatine door de abrikozenmassa en spatel er vervolgens 400 ml lobbig geslagen room door. Giet op de bodem en laat een uurtje opstijven. Ondertussen maak je de chocoladespiegel (glacage) klaar.

Voor de glacage week je 9 gram gelatineblaadjes in koud water. Ondertussen breng je 160 gram room tegen het kookpunt aan met 67 ml water, 173 gram suiker en 67 gram glucose. Zet het vuur uit en mix er 80 gram gezeefde cacaopoeder door en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Gebruik je agar agar dan laat je dit even doorkoken met het roommengsel. Laat afkoelen tot 35 graden en giet dit over je taart, vanuit het midden. Laat opstijven in de koelkast. Werk de rand van de Oreo chocoladetaart af met chocolade, karamelkrullen of nougatine en versier met slagroom en abrikozenhelften.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie