Oreo taart met mascarponevulling

Oreo taart met mascarponevulling

Recept voor Oreo taart met mascarponevulling.

Voor het biscuit:

  • 5 eieren
  • 270 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels cacao (hangt ervan af, hoe donker je het wilt hebben)

Voor de vulling:

  • 400 ml mascarpone
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 rol oreo koekjes

Voor de afwerking:

  • Helft van het mascarpone mengsel
  • Oreo koekjes

Bereidingswijze:

Mix de vijf eieren voor minimaal 15 minuten met de suiker. Verwarm de oven voor op 160 graden. Schep nu lepel voor lepel de gezeefde bloem met bakpoeder door je ei mengsel en mix het op de zachtste stand totdat je bloem volledig is opgenomen.

Giet de helft van dit mengsel in een ingevette bakvorm (24cm), aan de andere helft voeg je de cacao toe. Deze giet je er nu op. Met een vork kun je voorzichtig wat door het beslag heen gaan voor een marmer effect. Zet je cake nu in de oven voor 20 minuten op 160 graden en daarna 15 minuten op 180 graden. Dit hangt af van je oven. Die van mij is heel sterk, dus ik houd het op 140 graden. Maar de meeste ovens 160 en daarna 180 graden.

Nu maak je je vulling. Mix de vanillesuiker en suiker met je slagroom tot het stijf is en voeg de mascarpone toe. Let op: niet te lang mixen! Het moet maar heel even. Zodra het een geheel is stop je. Ik heb een rol oreokoekjes verkruimeld en er voorzichtig doorheen geroerd.

Als je cake klaar is stort je hem direct op z’n kop op een rooster. Laat het afkoelen en zaag het doormidden. Vul hem met de helft van je mascarpone mengsel. Nu kun je de andere helft erop leggen en hem volledig afwerken met de mascarpone en Oreo koekjes. Je kan er alle kanten mee op. Succes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie