Oreo toetje met aardbeien

Oreo toetje met aardbeien

Mijn man zei van de week: waarom plaats je niet eens een toetje, daar heb je heel weinig recepten van staan. En daar had hij gelijk in! Ik heb wel wat toetjes staan, maar had al heel lang niets nieuws geplaatst. Dus vandaag eens een toetje en wat voor een! Het is machtig hoor, maar zo lekker! Een laagje oreo, een laagje slagroom-mascarpone, een laagje aardbeien en een laagje (zelfgemaakte) banketbakkersroom mmmm.

Ik heb de banketbakkersroom zelfgemaakt, dat is echt een klusje van een paar minuten. Maar mocht je het toch nog makkelijker willen houden, dan kun je ook mix voor banketbakkersroom gebruiken van Dr Oetker. Deze hoeveelheden zijn voor 3 glazen, dus vermeerder de ingrediënten als je meerdere glazen hebt.

Ingrediënten voor 3 glazen:

  • 1 pak Oreokoekjes
  • 1 bakje aardbeien
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 1 zakje klopfix

Voor de banketbakkersroom:

  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gr suiker
  • 20 gr maizena
  • 1 zakje vanillesuiker of merg uit een half vanillestokje

Bereiding:
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de melk met het vanillemerg in een pan en breng het aan de kook. Laat het even rustig koken zodat de vanillesmaak erin kan trekken. Mix ondertussen de eidooiers met de suiker licht en schuimig (als je vanillesuiker gebruikt in plaats van een vanillestokje dan kun je dat hierbij voegen i.p.v. bij de melk). Mix dan de maizena erdoor.

Doe de melk in een maatbeker en schenk dit in een straaltje bij de eidooiers, terwijl je blijft mixen. Als alle melk erbij zit dan doe je het terug in de pan. Breng op laag vuur aan de kook en blijf roeren. Laat het zo’n 3 minuten koken en blijf roeren zodat het niet gaat verbranden of klonteren. Als de room mooi dik en gekookt is, dan giet je het in een schaal. Leg er plastic folie op om af te koelen en laat het zo koud worden.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie